Intermittent Living

Ons leven is comfortabel. Als we honger hebben, is er eten. Als we dorst hebben, is er water. Als we het koud hebben doen we een extra trui aan of zetten we de verwarming hoger en als we naar buiten gaan gebruiken we een dikke winterjas. Ons overlevingsinstinct wordt nog maar zelden écht geprikkeld. Dit is niet gezond voor lichaam en geest en daarom gebruiken wij Intermittent Living als interventie bij therapie.

Meer lezen
Compendium Geneeskunde 2.0

Neem twee ondernemende geneeskundestudenten met een goed idee en daar is de reeks Compendium Geneeskunde: een vierdelig naslagwerk dat de belangrijkste elementen van de medische disciplines omvat. Een groot succes!

Tijdens de co-schappen hebben Veerle en Romee de tweede reeks geschreven met een team van 250 studenten, artsen en specialisten en ze geven de boeken nu zelf uit.  Impressive vinden wij! En daarom stellen wij 3 vragen aan deze twee ondernemende vrouwen.

Meer lezen
De zittende kantoormens

Hoge stress, vaak ziek, gevoel van uitputting en een slecht concentratievermogen (om er maar een paar te noemen). Het aantal burn-outklachten neemt toe (CBS, TNO) en wat gaan we hier aan doen? 

Werkdruk, faalangst en social media worden genoemd als mogelijke oorzaak van burn-outklachten. Daar wil ik er nog een aan toevoegen: de zittende kantoormens. Een leven vol torenhoge verwachtingen vraagt namelijk om een stressbestendig lichaam (én brein) en onze omgeving helpt hier niet bepaald bij. 

Meer lezen
Voeding en de microbiota

Ken je de uitspraak “je bent wat je eet” nog? Dit geldt nog het meest voor de samenstelling van je microbiota en wat dit voor invloed heeft op je lichaam. Tot aan je tweede en derde levensjaar ben je dus druk bezig met het maken van een blauwdruk van je microbiota. Heb je hierna geen invloed meer op de samenstelling van je microbiota? Dat is gelukkig niet zo.

Meer lezen
Bescherm jezelf tegen omgevingsfactoren: elektrosmog

Slapen met je mobiel op het nachtkastje, je laptop non-stop aan op je bureau en een rondslingerende tablet op de eettafel. Allemaal aangesloten op WiFi. Rond ieder elektrisch apparaat ontstaat elektromagnetisch veld (EMF) dat straling afgeeft aan de directe omgeving: elektrosmog. Wonen én werken in ruimtes die zijn volgebouwd met apparatuur kan belastend zijn voor onze gezondheid. Iedere cel in ons lichaam fungeert als antenne en reageert op ieder elektromagnetisch veld waar het mee in aanraking komt. Kan ons lichaam al die prikkels en straling wel aan?

Meer lezen
Leefstijlinterventies als medicijn?

In een tweeluik van het programma Radar wordt er gesproken over cholesterol en wat je zelf kunt doen om LDL (het ‘slechte cholesterol’) te verlagen en je gezondheid te verbeteren. In deel 1 van Radar Extra over cholesterol(verlagers) gaat Antoinette Hertsenberg op zoek naar antwoorden op vragen over de werkzaamheid van cholesterolverlagers, waaronder statines.  Deze medicijnen worden door meer dan 2 miljoen mensen geslikt in Nederland. In deel twee wordt er gekeken naar mensen met een te hoog cholesterol die hun voedingspatroon aanpassen.

Meer lezen
Energetisch Morfologische Bloedtest

Een eenvoudige en voordelige methode om bloed op deze manier te beoordelen is via de Energetisch Morfologische Bloedtest. De EMB is een simpele vingerprik die je bij ons in de praktijk laat doen. De uitslag van de EMB test geeft ons bijzonder veel waardevolle en bruikbare informatie over meridiaan- en pathologische verstoringen van je lichaam, waarmee we je goed kunnen adviseren en begeleiden in het oplossen van de tekorten met bijvoorbeeld voeding en/of voedingssupplementen.

Meer lezen